Kom te weten hoe je dopjes kan verzenden met kariboo! op maandag 13/11/2017    Samen met pakketservice kariboo! bieden we jullie allen de kans om gratis dopjes naar het BCG te verzenden.  1. Geef op www.kariboo.be/kariboo-spots jouw postcode in en vind de verschillende kariboo!-spots in jouw buurt.  2. Verpak de dopjes in een stevige doos (max 50 x 50 x 50 cm) en adresseer de doos aan “RETOUR BCG-dopjesactie” d.m.v. onderstaand verzendlabel.  3. Breng je pakje vóór 31 december 2017 binnen bij de kariboo!-spot van jouw keuze  4. kariboo! bezorgt het pakket via hun netwerk aan ons.
Ontdek onze nieuwe affiche 'Welke dopjes verzamelen?' op maandag 13/11/2017dek onze nieuwe affiche 'Welke dopjes verzamelen?' op maandag 13/11/2017   Banner welke dopjes verzamelen?
Leer alles over de cyclus van de dopjes op dinsdag 14/11/2017 alles over de cyclus van de dopjes op dinsdag 14/11/2017  

                 

Het animatie-filmpje toont 6 stappen: 

1) Iedereen kan dopjes verzamelen: thuis, op school en op het werk.
2) Naar de sorteercentra: Vrijwilligers halen de verzamelde dopjes op bij de inzamelpunten en brengen ze naar de sorteercentra.
3) Sorteren: alle dopjes worden gecontroleerd. Enkel de zuivere plastic dopjes en deksels kunnen gebruikt worden. Andere producten zoals kroonkurken, wijnkurken en batterijen kunnen niet gebruikt worden.
4) De verzamelde dopjes worden naar de fabriek gebracht om ze daar te recycleren. Het transport gebeurt altijd in hele grote bakken waardoor men heel veel dopjes in één keer naar daar kan brengen.
5) Verwerken: de dopjes worden fijngemalen tot schilfers en herwerkt tot nieuwe producten.
6) Van dopje tot geleidehond: de opbrengst van de verkoop van de dopjes wordt gebruikt voor de opleiding van onze honden en de algemene werking van het centrum.

 

Word jij meter of peter van 2 nieuwe spaarders?  

Meter / Peter banner:  Word jij meter / peter voor nieuwe spaarders?   Meld je aan d.m.v. het formulier en ontvang 3 zakjes. Overtuig 2 nieuwe spaarders en schenk hen bij het binnenbrengen van hun dopjes een 'dopjesrugzak' Het 3de zakje is uiteraard voor jou!

 

De blauwe (rug)zakjes werden gemaakt in samenwerking met het recyclagebedrijf Raff Plastics. De dopjesactie is een milieuvriendelijke actie – al het verzamelde plastic wordt gerecycleerd – maar vaak worden de dopjes aangeleverd in wegwerpzakjes. Om ook daar in de toekomst iets aan te doen, maakten we de blauwe zakjes voor onze “meters/peters-actie”.

 

De bedoeling van de rugzakjes is dat mensen die reeds dopjes sparen, meter/peter worden van nieuwe spaarders. Dit doen ze door informatie te geven, de actie uit te leggen en hen te overtuigen om ook dopjes in te zamelen. De nieuwe spaarders brengen hun dopjes binnen bij de meter of peter en bij inlevering van hun eerste zakje dopjes, krijgen ze zo’n blauw zakje als geschenk. Nu kan er verder gespaard worden in dit herbruikbare zakje dat steeds opnieuw leeggemaakt kan worden bij de meter/peter.

 

Als je zin hebt om meter/peter te worden van enkele nieuwe spaarders, sturen we je 3 zakjes op en hopen we dan dat je 2 andere mensen warm kan maken om dopjes te sparen. Het 3de zakje is natuurlijk voor jou.

 

 
Op vrijdag 17/11/2017 lanceren wij een nieuwe flyer: de cyclus van de dopjes   Banner cyclus dopjes
 Extra's: extra filmpjes en dergelijke over de dopjesactie                      
Extra's  

                   

Nog bekende gezichten die dopjes verzamelen! 
Bedankt Jeroen!

Uiteraard sparen we niet alleen voor een nieuwe hond voor Kris, maar voor alle kandidaten of geleidehondgebruikers die een nieuwe geleidehond nodig hebben.

In het filmpje zijn Kris en Gwenny op bezoek bij Jeroen Meus - in de bekendste keuken van Vlaanderen. 
Ze bekijken de inhoud van de kast om te bepalen welke dopjes er gespaard mogen worden.
In de koelkast wijst hij de dopjes van melk en room aan en toont hij een flesje water. In de voorraadkast wijst hij naar de dopjes van olie, honing en sojasaus. Aluminium dopjes sparen we niet. Enkel plastic dopjes, verzamel ze en ga naar www.dopjesactie.be om een inzamelpunt te vinden waar je de dopjes kan binnenbrengen. Op het einde van het filmpje vraagt Jeroen aan Kris of het juist was, waarop Kris antwoordt: "Jij hebt dat precies nog al gedaan!".

 

                   

Bij de dopjes maken vele kleintje een groot!
Bedankt William!